Gravidmassage Randers

Er du i de vidunderlige og lykkelige omstændigheder, at være gravid? Så kender du måske også til de knap så vidunderlige og mange komplikationer, der kan opstå i ventetiden på at møde jeres lille nye familiemedlem. Jeg tilbyder, som professionel gravid massør i Randers, en skræddersyet graviditetsmassage til dig ud fra dine ønsker og de graviditetsgener du måtte opleve.

Jeg har special gravidbriks i klinikken til behandlingen, hvor du kan ligge maveliggende med god plads til både din babybule og ømme bryster. Klinikken ligger i et privat område, hvor eventuel barnevogn kan henstilles foran klinikken, hvis du allerede er i de fantastiske omstændigheder,  at være blevet mor. Gravidmassage egner sig nemlig lige såvel som efterfødselsbehandling og afspænding.

Hvornår skal jeg vælge en Gravidmassage?

Denne behandling er faktisk, ironisk nok, både egnet for mænd og kvinder. Ja det kræver sin forklaring, den kommer her. Både mænd og kvinder, der ønsker at blive forældre, kan få graviditetsmassage som et step i processen til at undfange. Behandlingen sænker stresshormonet i kroppen og stimulerer produktionen af oxytocin, som øger chancerne for at undfange. 

Behandlingen er, som navnet antyder, selvfølgelig også for dig, der allerede er gravid. Hvis du som kvinde allerede er gravid vil gravidmassagen i Randers være god mod gener og smerter eller forebygge disse. Endvidere har behandlingen en påvist positiv effekt på tilknytningen mellem mor og barn, samt positiv indvirkning på fostrets evne til at udvikle empati. 

Selve behandlingen blidt med langsomme bevægelser. Alligevel kommer jeg ned i vævet og arbejder med din krop, samt jeg ligeledes optimerer blodgennemstrømningen og aflaster gener.

Derfor skal du vælge en Gravidmassage:

  • Du har smerter eller du ønsker at forebygge smerter
  • Du ønsker de bedste forudsætning for dig og dit barn
  • Du ønsker at forberede din krop til fødsel
  • Du/i ønsker at blive gravide

Gravidmassage hos Massage Studio i Randers

Er du i de vidunderlige og lykkelige omstændigheder, at du er gravid? Så kender du måske også til de knap så vidunderlige og mange komplikationer, der kan opstå i ventetiden på at møde jeres lille nye familiemedlem. Jeg tilbyder, som professionel gravid massør, en skræddersyet graviditetsmassage til dig ud fra dine ønsker og de graviditetsgener du oplever.

Jeg har special gravidbriks i klinikken til gravidbehandlinger, hvor du kan lægge maven, ja du hørte rigtigt, hvor der er god plads til både din babybule og ømme bryster. Klinikken ligger i et privat område, hvor det er muligt at henstille eventuel barnevogn foran klinikken, hvis du allerede er i de fantastiske omstændigheder at være blevet mor. Gravidmassage egner sig nemlig både til gravide kvinder lige såvel som efterfødselsbehandling og afspænding af komplikationer opstået ved amning.

Hvis du allerede er gravid, vil gravidmassagen være god imod gener og smerter eller for at forebygge disse. Endvidere har behandlingen en påvist positiv effekt på tilknytningen mellem mor og barn allerede fra fosteruge 10, samt en positiv indvirkning på fostrets evne til at udvikle empati.

Selve behandlingen udføres blidt med langsomme bevægelser. Alligevel kommer jeg ned i vævet og arbejder med din krop og de spændinger du har, samt vil jeg ligeledes optimere blodgennemstrømningen.

Det korte af de mange lange svar er til spørgsmål omkring gravidmassage er, at gravid massage kun har positive virkninger allerede fra starten af graviditeten. Det vil altså sige, at gravid massage egner sig til gravide kvinder i både 1., 2., og 3., semester og det er på ingen måde farligt. Den eneste årsag til, at nogle ikke vil behandle gravide i 1. trimester er, at man er bange for at behandlingen vil blive tilknyttet til eventuel abort. Helt op til hvert fjerde gravidt par oplever ufrivillig abort og langt størstedelen sker i første trimester. Jeg vil gerne sætte en stor fed streg under, at massage på ingen måde kan forårsage en ufrivillig abort. Tvært i mod hæver gravidmassagen mængden af oxytocin hormon, også kaldet kærlighedshormonet, i kroppen samtidig med at kortisol, også kaldet stresshormonet, i kroppen sænkes. Gravidmassage skaber altså de bedste forudsætninger for en god graviditet. Du kan sammenligne dele af den fysiologiske virkning på kroppen ved gravidmassage med at have sex med din partner. Der sker de samme aktive ting i hjernen og hormonsystemet. Den eneste, men store, forskel er, at massagen også afspænder og lindrer smerte.

Alt forskning og evidens på området peger kun i den positiv retning. Gravide har et stort udbytte af velvære, berøring og omsorg, som jo er hele essensen ved gravidmassage.

Forskningsresultaterne viser altså at der enstemmigt er klar enighed om at de gamle myterne og skræmmehistorierne at modtage gravidmassage i første trimester er noget værre sludder.

Som en anden men helt vidunderlig faktor ved graviditetsmassage er, at kroppen skaber grobund for at kolesteroltallet sænkes. Det betyder, at du igennem gravidmassage sænker din risiko for at få alvorlige hjerte-kar-sygdomme.

Fysiologien bag er at tarmen og fordøjelsen har bedre levevilkår når kroppen afspændes og der skabes frie passager ude i micro-blodbanerne. Skulle du være iblandt de uheldige som får graviditetsdiabetes er en gravidmassage også meget anbefales værdig, da behandlingen fremmer hele kroppens kredsløb.

Ikke nok med at du fremmer forholdene for dig selv under graviditeten, så skaber du altså også de bedste levevilkår for din baby inde i livmoderen. Massagen er altså ikke kun gavnligt for dig, men også for dit kommende barn. Som du allerede ved ernæres fosteret igennem navlestrengen, hvor du og fosteret deler dit blod og dine næringsstoffer. Derfor er det en kæmpe fordel at få gravidmassage, da du renser kroppen ud for affaldsstoffer og skaber de bedste muligheder for at forsyne din baby under de bedste vilkår.

 

Hvad er en gravidmassage?

En graviditetsmassage er en blid massagebehandling, der tager udgangspunkt i kropsfysiologien. Gravid massage forebygger og afhjælper graviditetssmerter- og gener, som kan opstå under en graviditet. Ingen graviditeter er ens og alle kvinder har et individuelt udgangspunkt for graviditeten. Nogle er heldige og går nærmest deres graviditet ud uden nogen form for gener. Andre er knap så heldige og nogen er endda meget plaget af smerter.

Fælles for gravidmassage ved Massage Studio Rander er, at behandlingen tilpasses den enkelte gravide. Så når du kommer som klient i min klinik, vil du få en gravidbehandling, der er skræddersyet til dig og dit formål.

Smertelindringsmassage for gravide

Under en gravid massagebehandling hos Massage Studio i Randers vil du opleve en behandling, der resulterer i smertelindring. Smertelindringen sker gennem de stimuli og teknikker jeg bruger under massagen. Teknikkerne vil dæmpe dine smerteindtryk og dermed øge din smertetærskel.

Hele denne smertelindringsproces opstår på baggrund af, at jeg stimulerer din hjerne til at øge produktionen og frigivelsen af oxytocin, dopamin og serotonin. De er lykke- og kærlighedshormoner som samtidig dæmper udskillelsen af stresshormonet, kortisol. Hormoner har en lang række positive virkninger op kroppen.

Den smertelindrende del af gravidmassagen består også af fysisk afspænding og behandling af de generede områder. Musklerne løsnes gennem blide og rolige greb og massage.

Årsagen til smerterne eller til at spændingerne opstår kan være mange. Det kan være din gravide mave og barm tyngder fortil, således du oplever smerter i lænden. Det kan være nakkesmerter fordi du pludselig er tvunget til at ligge på en anderledes måde når du sover. Eller noget helt tredje eller fjerde.

En anden årsag, som gør sig gældende for alle gravide er, at leddene i kroppen bliver blødere. Under en graviditet er kroppen nemlig programmeret til at udskille hormoner, der påvirker sener og led til at blive blødere. Det betyder at din mobilitet i led og sener til øges og du derfor lettere vil kunne komme til at belaste ledet eller senerne uhensigtsmæssigt. Årsagen til at kroppen sætter gang i denne proces er, at det er en nødvendighed, at led og sener kan give sig under en fødsel. Der skal skabes plads i bækkenet til at babyen kan passere.

Hvorfor skal du vælge mig til din graviditetsmassage?

Du skal vælge mig som din gravidmassagebehandler fordi jeg gennem de specielle massageteknikker under en graviditetsmassage, kan stimulere din hjerne til at danne øgede mængder af oxytocin, dopamin og serotonin. Det er meget værdifuldt for kroppen uanset om du prøver at blive gravid, om du allerede er gravid eller også selvom du allerede har født.

Herunder her jeg listet nogle få af de mange fordele du opnår ved en graviditetsmassage:

 

  • Skaber tilknytning mellem mor og barn allerede fra fosteruge 10.
  • Forskning viser at evnen til at udvise samt føle omsorg og glæde stimuleres af oxytocin som frigives under en gravidmassage.
  • Kan påvirke din fødsel positivt som redskab til fødselsmodning og ve-stimulering.
  • Øger sammentrækning af livmoderen efter fødslen samt reducerer blødning og fremmer sårhelingen.
  • Øger og stimulerer din mælkeproduktion
  • Reducerer stress og smerter

 

Scroll to Top